Controversieel boek over ontrouw Spaanse koning

door admin
Controversieel boek over ontrouw Spaanse koning

Eyre, een in Spanje alom gerespecteerde society-journalist, omschrijft het eenzame leven van Doña Sofia aan de zijde van de koning van Spanje. Juan Carlos zou haar talloze malen hebben bedrogen en het echtpaar zou buiten het oog van de camera nauwelijks met elkaar praten.

Prinses Diana

Een van de vele vrouwen met wie Juan Carlos Sofia heeft bedrogen is volgens Eyre de in Spanje beroemde zangeres en actrice Sara Montiel. Ook zou hij een oogje hebben gehad op prinses Diana.

Bergafwaarts

Volgens Eyre in het boek waren Sofia’s gelukkigste jaren met Juan Carlos die tijdens de dictatuur van Franco. Vanaf het moment dat Juan Carlos koning werd na de dood van ‘El Generalissimo’ in 1975, ging het rap bergafwaarts met het huwelijk.

Betrapt

Al in 1976 zou Sofia haar echtgenoot hebben betrapt met een ander, toen zij hem met hun kinderen een verrassingsbezoek bracht in hun buitenhuis in Toledo. Sindsdien slaapt het echtpaar in aparte kamers in het Zarzuela paleis in Madrid.

Boycot Telecinco

Pilar Eyre kreeg na een optreden over haar boek in het programma van Ana Rosa op 18 januari bij Telecinco te horen dat ze niet meer hoefde terug te keren en dat het iedereen bij de omroep was opgedragen haar boek te boycotten.

De schijfster was ruim 20 jaar aan de omroep verbonden en was regelmatig te gast in de programma’s ‘Sálvame diario’ en ‘La Noria’.

Twijfelen

Via Twitter maakte zij wereldkundig dat Telecinco haar had ‘ontslagen’. Ook liet zij in haar column ‘Aguas turbulentas’ op 20 januari in de Spaanse krant El Mundo doorschemeren te twijfelen of het besluit haar te verbannen van de omroep zelf afkomstig was of werd beïnvloed door het koninklijk huis.

Dit vind je misschien ook leuk